La Farra Prosecco Spumante Superiore Millesimato DOCG “Sui Lieviti” Brut Nature
Barva tohoto prosecca je velmi světlá slámově žlutá s jemným intenzivním perlením. Víno není degoržováno, proto bude při otevření lehce zakalené přítomným sedimentem. Vůně je svěží a ovocná s příjemnou chlebovinkou. Chuť je suchá, pikantní a harmonická s příjemně kořenitým a atraktivně minerálním závěrem.
| Kategorie: | PROSECCO |
|---|---|
| Hmotnost: | 1.4 kg |
| zbytkový cukr: | Brut Nature |
| země původu: | Itálie |
| oblast: | Veneto |
| zrání: | Na kalech |
| objem lahve: | 0,75 L |
| typ: | Prosecco |
| Obsah alkoholu: | 11,5% |
Popis
Barva tohoto prosecca je velmi světlá slámově žlutá s jemným intenzivním perlením. Víno není degoržováno, proto bude při otevření lehce zakalené přítomným sedimentem. Vůně je svěží a ovocná s příjemnou chlebovinkou. Chuť je suchá, pikantní a harmonická s příjemně kořenitým a atraktivně minerálním závěrem.
Vinifikace
Vyrábí se z hroznů pocházejících ze strmě se svažujících vinic, dobře vystavených slunci, které se nacházejí na vysokém kopciFarra di Soligo v oblasti Collagù a San Gallo (160/300 m n.m.). Půda je konglomerát s mělkým jílovito-vápencovým
sedimentem. Hrozny se jemně lisují při teplotě 16 °C a následně fermentují při teplotě 18°C. Po fermentaci se víno jen stočí do tanků s řízenou teplotou a nechá se ležet minimálně 6 měsíců na kalech, přičemž se udržuje při nízké teplotě, aby neproběhla malolaktická fermentace. Druhotná fermentace probíhá v lahvích, které se nechávají zrát ve sklepě po dobu 6-8 měsíců.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
.png)
.jpg?66c5f953)

.png?6900e39c)
.png?6900e2fe)