La Farra Prosecco Spumante Superiore Millesimato DOCG Extra Dry
Slámově žlutá barva. Voní po bílých květech s decentními exotickými tóny květů akácie. Toto ukázkové prosecco se vyznačuje lehkou mineralitou, na patře je jemné, šťavnaté, ovocné s náznakem citrusů. Ideální a persistentní perlení. Závěr je suchý a sametový.
| Kategorie: | PROSECCO |
|---|---|
| Hmotnost: | 1.4 kg |
| zbytkový cukr: | Extra dry |
| země původu: | Itálie |
| oblast: | Veneto |
| zrání: | Na kalech |
| objem lahve: | 0,75 L |
| typ: | Prosecco |
| Obsah alkoholu: | 12,5% |
Popis
Slámově žlutá barva. Voní po bílých květech s decentními exotickými tóny květů akácie. Toto ukázkové prosecco se vyznačuje lehkou mineralitou, na patře je jemné, šťavnaté, ovocné s náznakem citrusů. Ideální a persistentní perlení. Závěr je suchý a sametový.
Vinifikace
Prosecco Spumante di Valdobbiadene je vytvořeno z ručně sklízených hroznů pocházejících z vinic na vysokých kopcích Farra di Soligo. Víno je fermentováno pomalu, cca 15 dní při kontrolované teplotě 18 °C. Následně je umístěno do termoregulovaných ocelových nádrží s nízkou teplotou, kde víno několik měsíců leží na jemných kalech. Druhotné kvašení je prováděno metodou Charmat. Tento proces se odehrává v tlakových nádržích po dobu 25-30 dní při teplotě 16-18 °C. Zrání vína potom trvá 3-4 měsíce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
.png)
.jpg?66c5f953)

.png?6900e39c)
.png?6900e2fe)