La Farra Prosecco Rosé Spumante Millesimato DOC Brut
Toto Prosecco DOC Rosé má jemně lososovou barvu se světle růžovými odlesky. V nádechu je ovocné s náznaky zahradního ovoce, jahod a malin v doprovodu s jemnými květinovými akcenty. Na patře je suché a velmi dobře vyvážené. Bublinky jsou jemné a přetrvávající. V závěru je svěží a elegantní. Vhodné jako aperitiv, ke studeným předkrmům nebo rybím pokrmům.
| Kategorie: | ŠUMIVÁ VÍNA |
|---|---|
| Hmotnost: | 1.4 kg |
| zbytkový cukr: | Brut |
| země původu: | Itálie |
| oblast: | Veneto |
| zrání: | Na kalech |
| objem lahve: | 0,75 L |
| typ: | Prosecco |
| Obsah alkoholu: | 11,5% |
Popis
Toto Prosecco DOC Rosé má jemně lososovou barvu se světle růžovými odlesky. V nádechu je ovocné s náznaky zahradního ovoce, jahod a malin v doprovodu s jemnými květinovými akcenty. Na patře je suché a velmi dobře vyvážené. Bublinky jsou jemné a přetrvávající. V závěru je svěží a elegantní. Vhodné jako aperitiv, ke studeným předkrmům nebo rybím pokrmům.
Vinifikace
Hrozny obou odrůd jsou sklizeny a vinifikovány samostatně, aby se maximálně projevil jejich charakter. Mošt býlích hroznů Glery je vinifikovaný po mírném lisování. Fermentace je dlouhá a pomalá (přibližně 15 dní) a probíhá při kontrolované teplotě 18°C. Hrozny Pinot Nero jsou drceny a macerovány i se slupkami 10-12 dní, aby se před fermentací extrahovala barviva a odrůdová aromatika. Fermentace je pomalá, při kontrolované teplotě 16°C. Následně jsou vína udržována odděleně při nízkých teplotách v termo-regulovaných nerezových nádržích, kde zrají 3 měsíce na jemných kalech. Cuvée se poté získává scelením těchto vín a následně probíhá sekundární fermentace v uzavřených nerezových tancích po dobu 65 dní. Nakonec se stabilizuje, filtruje a stáčí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
.png)
.jpg?66c5f953)

.png?6900e39c)
.png?6900e2fe)