Loimer Extra Brut Reserve
Přívětivá perlivost s jemnými bublinkami, výrazný kvasinkový charakter společně s nuancí sušených datlí, jablečného štrůdlu nebo citronového koláče. V ústech osvěžující a vitální. Dlouhý citrusový závěr. Jednoduše vysoce kvalitní šumivé víno, s nádherným vývojem ve sklenici.
| Kategorie: | ŠUMIVÁ VÍNA |
|---|---|
| Hmotnost: | 1.4 kg |
| zbytkový cukr: | Extra Brut |
| země původu: | Rakousko |
| oblast: | Kamptal |
| objem lahve: | 0,75 L |
| typ: | Sekt |
| Obsah alkoholu: | 12% |
| Odrůda: | Pinot Noir, Zweigeltrebe, St. Laurent, Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris |
Popis
Přívětivá perlivost s jemnými bublinkami, výrazný kvasinkový charakter společně s nuancí sušených datlí, jablečného štrůdlu nebo citronového koláče. V ústech osvěžující a vitální. Dlouhý citrusový závěr. Jednoduše vysoce kvalitní šumivé víno, s nádherným vývojem ve sklenici.
Vinifikace
Vinařství Loimer používá metodu druhotného kvašení v lahvi posledních 18 let, v současné době s aktivní podporou Andrease Wickhoffa MW. Selektivní ruční sklizeň do menších přepravek v první polovině září, aby byla v hroznech zachována dostatečná svěžest. Lisování celých hroznů a výlisnost jen zhruba 60 %, aby se mošt nekontaminoval nezralými tříslovinami z peciček a slupek. Mošt se nefiltruje, jen se nechá 36-48 hodin sedimentovat. Výroba tichého vína probíhá pomocí spontánní fermentace v nerezovém tanku s následnou malolaktickou fermentací. Nechává se zrát 4 měsíce na hrubých kalech a poté ještě dalších 5 měs. na jemných. Po druhotném kvašení tradiční metodou leží na kvasničných kalech v lahvi minimálně 22 měsíců. Po odstřelení potřebuje víno ještě alespoň 6 měsíců zrát v lahvi. Šumivé víno je v kategorii brut nature - 2 g/l
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
.png)
.jpg?66c5f953)

.png?6900e39c)
.png?6900e2fe)